Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gazpacho van Harry Bloksma
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
Blender
Ingrediënten
▢
500
gram
rijpe tomaten
▢
4
stengels bleekselderij
▢
1
hele
komkommer met schil
▢
1
rode paprika
▢
1
rode peper
▢
1
el
witte wijnazijn
▢
1
el
balsamicoazijn
▢
1
teentje
knoflook
▢
¼
bosje
basilicum
Instructies
Snijd de tomaten in stukken.
Maak de paprika schoon en snijd deze ook in stukken.
Snijd de komkommer in stukken.
Snijd de rode peper overlangs door midden en haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit.
Snijd hem dan in stukken.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Doe alles in een blender en maal fijn.
Voeg de wijnazijn en de balsamicoazijn toe.
Scheur de basilicum in stukjes.
Houd wat achter voor de garnering en doe de rest in de blender.
Laat de blender nog even draaien zodat de azijn en de basilicum zich goed mengen.
Zet tot gebruik in de koelkast.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Spanje