Gazpacho

Gazpacho van  Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rijpe tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 hele komkommer met schil
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ bosje basilicum

Instructies

  • Snijd de tomaten in stukken.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze ook in stukken.
  • Snijd de komkommer in stukken.
  • Snijd de rode peper overlangs door midden en haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit.
  • Snijd hem dan in stukken.
  • Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  • Doe alles in een blender en maal fijn.
  • Voeg de wijnazijn en de balsamicoazijn toe.
  • Scheur de basilicum in stukjes.
  • Houd wat achter voor de garnering en doe de rest in de blender.
  • Laat de blender nog even draaien zodat de azijn en de basilicum zich goed mengen.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met basilicum.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje