Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Ananas met Honing en Kaneel uit de Airfryer
Deze gebakken ananas met honing en kaneel is een heerlijke, warme traktatie die perfect samengaat met ijs of yoghurt. Een eenvoudig en smaakvol dessert uit de airfryer!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
kom
scherp mes
Spatel
Ingrediënten
▢
1
ananas
▢
5
el
honing
▢
3
tl
kaneel
▢
2
tl
citroensap
Instructies
Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en zet de ananas rechtop.
Verwijder met een scherp mes de schil van de ananas door verticaal te snijden.
Verwijder eventuele achtergebleven stukjes van de kroontjes, aangezien deze niet lekker smaken.
Snijd de ananas verticaal in 8 stukken en verwijder de harde kern aan de binnenkant.
Meng in een kom de honing, het citroensap en de kaneel.
Smeer de ananas in met het honing-kaneelmengsel.
Haal het mandje uit de airfryer en laat de airfryer voorverwarmen op 180°C.
Leg een stuk bakpapier in het mandje, waarbij aan alle kanten nog ongeveer een centimeter overblijft van de rand.
Leg de ananas op het bakpapier in het mandje.
Plaats het mandje terug in de airfryer zodra deze is voorverwarmd.
Stel de tijd in op 15 minuten en bak de ananas.
Serveer de gebakken ananas warm, eventueel met een bolletje ijs of een schepje Griekse yoghurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
0.5
g
|
Zout:
0.03
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch