Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Asperges met Sesamzaad
Knapperige groene asperges gebakken met een vleugje zoet en zout, afgemaakt met geroosterd sesamzaad.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
24
groene asperges
± 750 gram
▢
2
eetlepels
boter
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
2
eetlepels
sesamzaad
Instructies
Maak de asperges schoon door de bruine schubben eraf te schrappen (groene asperges worden niet geschild).
Breek 2 cm van de onderkant af en snijd de rest van de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges onder voortdurend omscheppen in 1 minuut beetgaar.
Strooi de suiker erover en bak onder voortdurend roeren nog 30 seconden.
Giet de sojasaus erover en stoof nog ± 30 seconden.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Strooi het sesamzaad over de asperges voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gebakken asperges direct als bijgerecht.
Lekker bij rijstgerechten of Aziatische maaltijden.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de asperges en de subtiele smaken van het gerecht.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaak van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch