Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gebakken Asperges met Sesamzaad
Knapperige groene asperges gebakken met een vleugje zoet en zout, afgemaakt met geroosterd sesamzaad.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
24
groene asperges
± 750 gram
▢
2
eetlepels
boter
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
2
eetlepels
sesamzaad
Instructies
Maak de asperges schoon door de bruine schubben eraf te schrappen (groene asperges worden niet geschild).
Breek 2 cm van de onderkant af en snijd de rest van de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges onder voortdurend omscheppen in 1 minuut beetgaar.
Strooi de suiker erover en bak onder voortdurend roeren nog 30 seconden.
Giet de sojasaus erover en stoof nog ± 30 seconden.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Strooi het sesamzaad over de asperges voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gebakken asperges direct als bijgerecht.
Lekker bij rijstgerechten of Aziatische maaltijden.
Wijnadvies:
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de asperges en de subtiele smaken van het gerecht.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaak van de asperges complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Azië
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch