Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Feta met Linzen
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
middelgrote
rode uien
▢
6
takjes
tijm
▢
1
bosje
munt
▢
150
g
kleine donkergroene linzen
▢
2
plakken
schapenmelkfeta à 100 g
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
▢
Citroensap
Instructies
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Pluk de tijmblaadjes van de takjes en hak de muntblaadjes fijn.
Spoel de linzen af onder stromend water en kook ze in ruim kokend water gedurende 20 minuten.
Laat de feta uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de uienringen met de tijmblaadjes en 2 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper.
Leg twee stukken aluminiumfolie van 25 x 25 cm op een bakplaat en verdeel elk daarvan in kwarten met het uienmengsel.
Plaats een plak feta op elk kwart folie en verdeel de rest van het uienmengsel over de feta.
Vouw de folie losjes dicht en bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Giet de linzen af, meng ze met de gehakte munt en 2 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Verdeel het linzenmengsel over twee borden en leg de inhoud van de foliepakketjes er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met pitabrood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Duitsland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch