Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Makreelfilet met Gekonfijte Zuurkool en Bospaddenstoelen
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de makreel:
▢
400
gram
makreelfilet
▢
Peper & zout
Voor de gekonfijte zuurkool:
▢
300
gram
uitgelekte zuurkool
▢
75
gram
eendenvet of roomboter
▢
5
gekneusde
jeneverbessen
▢
75
gram
pastinaak
▢
7
gram
zoete aardpeer
Topinamboer
▢
2
takjes
kervel
▢
Peper & zout
Voor het garnituur:
▢
150
gram
schone bospaddenstoelen
niet te fijngesneden
▢
1
gesnipperde sjalot
▢
½
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
100
ml
kalfsbouillon
▢
Bindmiddel
bijvoorbeeld arrowroot of aardappelzetmeel
▢
5
stengels
bieslook
fijngesneden
▢
Peper & zout
▢
Olijfolie extra vierge
Instructies
Verwijder de graten uit de makreelfilet en snijd de filets eventueel in vier gelijke porties.
De vis wordt vlak voor het serveren gebakken.
Voor de gekonfijte zuurkool:
Schil de pastinaak en de aardpeer en snijd ze in blokjes van ½ cm.
Hak de kervelblaadjes zeer fijn.
Verhit het vet of de boter met de jeneverbessen in een pan met dikke bodem en meng de zuurkool erdoor.
Voeg de groenteblokjes toe en laat op zacht vuur ca.25 minuten garen.
Roer af en toe door.
Laat de zuurkool afkoelen en zeef het overtollig vet eruit.
Verwijder de jeneverbessen en breng op smaak met peper en zout.
Schep de kervel erdoor.
Voor het garnituur:
Doe de bouillon met sjalot, knoflook en paddenstoelen in een dichte stoomovenpan en stoom op 90 °C gedurende 15 minuten.
Doe het garnituur in een steelpan en bind het met bindmiddel tot het zo dik is als een lichtgebonden bouillon.
Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie.
Serveren:
Verwarm wat roomboter in een koekenpan op de kookplaat en bak de makreel aan op de huidzijde.
Zodra de huidzijde bruin en krokant is, omdraaien en op zacht vuur laten garen.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg een smalle rechthoek van zuurkoolsalade op het bord.
Leg de makreel er dwars op en garneer met het bospaddenstoelengarnituur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de makreel, zuurkool en bospaddenstoelen.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij