Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken rijst met gehakt en groenten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
300
g
rijst
▢
3
eetlepels
arachideolie
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
cm
verse gemberwortel
geschild en fijngehakt
▢
200
g
rulgehakt
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
▢
1
winterpeen
in dunne reepjes
▢
250
g
kastanjechampignons
in plakjes
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
Instructies
Voorbereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking en laten afkoelen.
Bereiden
In wok olie verhitten en knoflook en gember 30 sec. bakken.
Gehakt toevoegen en in 2 min. rul bakken.
Sojasaus, wortel en champignons door gehakt scheppen en alles nog 3 min. roerbakken.
Rijst in gedeelten erdoor scheppen en geheel al omscheppend in 3-4 min. doorwarmen.
Sesamolie erdoor scheppen.
Op smaak brengen met sojasaus, zout en peper.
Bosuitjes erover strooien.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
64
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rijst
Land van herkomst
China