Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Rosevale aardappeltjes uit de oven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Ingrediënten
▢
750
gram
rosevale aardappels
▢
200
ml
olijfolie
▢
1
bosje
tijm
▢
1
bosje
rozemarijn
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
Grof zeezout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden.
Snijd deze stukken in kwarten en vervolgens in achten zodat er partjes ontstaan,
Doe alle partjes in een kom.
Snipper de knoflookteentjes en hak de kruiden fijn.
Strooi de fijn gehakte kruiden en knoflook over de aardappels.
Giet de olijfolie over de aardappels en hussel alles goed door elkaar.
Bedek een bakplaat met vetvrij bakpapier.
Spreid de aardappels uit over de plaat en bestrooi ze met het zeezout en wat peper
Zet aardappels in de oven en bak het in 30 minuten goudbruin.
Bereiding
Verwarm de aardappels een paar minuten in de oven.
Afwerking
Leg de partjes in een waaier patroon op bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten