Gebakken Rosevale aardappeltjes uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rosevale aardappels
  • 200 ml olijfolie
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Grof zeezout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Snijd deze stukken in kwarten en vervolgens in achten zodat er partjes ontstaan,
  • Doe alle partjes in een kom.
  • Snipper de knoflookteentjes en hak de kruiden fijn.
  • Strooi de fijn gehakte kruiden en knoflook over de aardappels.
  • Giet de olijfolie over de aardappels en hussel alles goed door elkaar.
  • Bedek een bakplaat met vetvrij bakpapier.
  • Spreid de aardappels uit over de plaat en bestrooi ze met het zeezout en wat peper
  • Zet aardappels in de oven en bak het in 30 minuten goudbruin.

Bereiding

  • Verwarm de aardappels een paar minuten in de oven.

Afwerking

  • Leg de partjes in een waaier patroon op bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten