Deze gebakken sardines, gecombineerd met een romige champignonsaus, vormen een smaakvol en makkelijk te bereiden gerecht. Perfect voor een lichte maaltijd met een Mediterraans tintje.
Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en champignons enkele minuten.
Voeg de bloem toe en roer goed door.
Voeg beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom toe terwijl je blijft roeren tot een gladde saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Haal de sardines uit de oven en giet de romige champignonsaus eroverheen.
Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met stokbrood en tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit voorgerecht passen zowel een droge witte wijn als een lichte rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir.