Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken scholfilet van C1000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
2
dl
Tomato frito
Heinz
▢
1
dl
visbouillon
van een tablet
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
grof gehakt
▢
4
eetlepel(s)
tarwebloem
▢
peper
▢
zout
▢
500
g
scholfilets
in de lengte gehalveerd
Instructies
Verhit 1 eetlepel van de olie en fruit de ui al omscheppend in ± 3 minuten glazig.
Voeg de Tomato frito, de bouillon en de olijven toe en breng alles aan de kook.
Laat de saus op een heel laag vuur zachtjes koken.
Doe de bloem met peper en zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor.
Verhit de rest van de olie en bak de schol aan beide kanten in ± 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Serveer ze met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en worteltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis