Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken tempe in kokossaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
eetl olijfolie
▢
1
blok tempé
300 g in blokjes
▢
1
teentje
knoflook fijngehakt
▢
1
ui gesnipperd
▢
1
rode chilipeper zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
▢
2
stengels citroengras gekneusd of doormidden geknakt
▢
1
eetl tomatenpuree
▢
1
blik
kokosmelk
400 ml
▢
1
pak
rijstnoedels
▢
1
eetl gehakte koriander
Instructions
Verhit de olie op hoog vuur en bak de blokjes temp. rondom goudbruin.
Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Bak in dezelfde pan de knoflook, ui en chilipeper even aan en voeg daarna het citroengras toe.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.
Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
Schep de gebakken temp. door de saus laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
Roer regelmatig door.
Kook ondertussen de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven en geef ze bij de temp. in kokossaus.
Garneer met koriander.
Verwijder voor het serveren het citroengras.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch