Gebakken tempe in kokossaus

Gebakken tempe in kokossaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetl olijfolie
  • 1 blok tempé 300 g in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode chilipeper zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
  • 2 stengels citroengras gekneusd of doormidden geknakt
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 pak rijstnoedels
  • 1 eetl gehakte koriander

Instructies

  • Verhit de olie op hoog vuur en bak de blokjes temp. rondom goudbruin.
  • Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Bak in dezelfde pan de knoflook, ui en chilipeper even aan en voeg daarna het citroengras toe.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.
  • Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Schep de gebakken temp. door de saus laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
  • Roer regelmatig door.
  • Kook ondertussen de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven en geef ze bij de temp. in kokossaus.
  • Garneer met koriander.
  • Verwijder voor het serveren het citroengras.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch