4stukken baarsfilet150 g, bijv. roodbaars of victoriabaars
8vellenfillodeegdiepvries, Easy bakery
40gboter
150gwilde spinazie, kleingesneden
Zoutnaar smaak
Versgemalen witte pepernaar smaak
2dlvisbouillonvan tablet
¼dlwitte wijn
2 ½dlslagroom
Citroensapnaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 240°C.
Bak 140 g spinazie in 20 g boter 2-3 minuten zachtjes tot het geslonken is.
Laat afkoelen.
Leg steeds 2 vellen fillodeeg op elkaar en leg de baarsfilets erop.
Bestrooi met zout en peper.
Verdeel de gesmoorde spinazie over de visfilets.
Vouw het deeg zorgvuldig tot pakketjes.
Smelt de rest van de boter en bestrijk de bovenkant van de pakketjes ermee.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bestrijk de pakketjes opnieuw met boter en zet ze nog 4 minuten in de uitgeschakelde oven.
Breng de visbouillon met de witte wijn aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot een stroperige consistentie.
Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
Roer de rest van de spinazie door de saus.
Leg de vispakketjes op de borden en schep wat saus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesServeer deze heerlijke baars in fillodeeg met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor een perfecte balans met de romige witte wijnsaus.