Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde Gamba’s
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Kooktijd
9
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
12
Gamba’s
of grote garnalen
▢
1
teentje
knoflook fijn gehakt
▢
1
eetlepel(s)
koriander
▢
1
eetlepel(s)
fijn geraspte gember
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
eetlepel(s)
paprikapoeder
▢
zout
peper
▢
1
borrel glaasje cognac
Instructies
Maak een marinade van de knoflook, gember,2 el olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
Laat de garnalen minimaal 1 uur marineren.
Verhit de resterende olijolie in een koekenpan en bak de gamba’s op hoog vuur.
Zodra ze rood beginnen te verkleuren de garnalen omdraaien.
Als ze bijna roze zijn zet de afzuigkap uit en voeg je de cognac toe.
Laat deze even warm worden en steek dan aan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als voorgerecht met een zoetzure saus of als hoofdgerecht met basmatirijst en bv peultjes.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten