Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 12 Gamba’s of grote garnalen
- 1 teentje knoflook fijn gehakt
- 1 eetlepel(s) koriander
- 1 eetlepel(s) fijn geraspte gember
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) paprikapoeder
- zout peper
- 1 borrel glaasje cognac
Instructies
- Maak een marinade van de knoflook, gember,2 el olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
- Laat de garnalen minimaal 1 uur marineren.
- Verhit de resterende olijolie in een koekenpan en bak de gamba’s op hoog vuur.
- Zodra ze rood beginnen te verkleuren de garnalen omdraaien.
- Als ze bijna roze zijn zet de afzuigkap uit en voeg je de cognac toe.
- Laat deze even warm worden en steek dan aan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als voorgerecht met een zoetzure saus of als hoofdgerecht met basmatirijst en bv peultjes.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal