Geflambeerde Gamba’s

Geflambeerde Gamba’s

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd 9 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 Gamba’s of grote garnalen
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 eetlepel(s) koriander
  • 1 eetlepel(s) fijn geraspte gember
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) paprikapoeder
  • zout peper
  • 1 borrel glaasje cognac

Instructies

  • Maak een marinade van de knoflook, gember,2 el olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
  • Laat de garnalen minimaal 1 uur marineren.
  • Verhit de resterende olijolie in een koekenpan en bak de gamba’s op hoog vuur.
  • Zodra ze rood beginnen te verkleuren de garnalen omdraaien.
  • Als ze bijna roze zijn zet de afzuigkap uit en voeg je de cognac toe.
  • Laat deze even warm worden en steek dan aan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer als voorgerecht met een zoetzure saus of als hoofdgerecht met basmatirijst en bv peultjes.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten