Deze geflambeerde scampi's in een romige dragon-saus zijn een smaakvol en indrukwekkend hapje. Perfect voor feestelijke gelegenheden, waarbij de combinatie van pastis en witte wijn zorgt voor een diep, rijk aroma.
Meng het zout, de versgemalen witte peper en paprikapoeder en bestrooi hiermee de scampi's.
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de scampi's aan elke zijde gedurende 2 minuten.
Voeg de fijngehakte sjalotten toe en laat deze nog 1 minuut meebakken.
Giet de olie uit de pan en giet de pastis over de scampi's.
Hou er een vlam bij om te flamberen.
Blus na 1 minuut met de witte wijn en voeg vervolgens de visbouillon toe.
Laat het geheel 2 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en neem de scampi's uit de bouillon.
Hou ze warm.
Zet de pan terug op het vuur en kook het vocht op hoog vuur in tot de helft is verdampt.
Voeg de room en gehakte dragon toe en laat de saus nog even opwarmen op matig vuur.
Doe de scampi's terug in de pan en laat ze kort opwarmen in de saus.
Serveer de scampi's onmiddellijk, gegarneerd met de romige dragon-saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Combineer deze geflambeerde scampi's met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, die de romige en anijsachtige smaken van de pastis en dragon complementeren.