Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Garnalen-Kaas Pannenkoekpakketjes
Lekkere gevulde en daarna gepaneerde pannenkoeken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
▢
½
liter
melk
▢
3
eieren
▢
250
gram
gezeefde bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
Voor de vulling:
▢
400
gram
gepelde gekookte garnalen
▢
300
ml
melk
▢
3
puntjes La vache qui rit-kaas
▢
½
bosje
fijngehakte platte peterselie
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Voor het paneren:
▢
2
eieren
▢
Paneermeel
▢
Zonnebloemolie om te bakken
Instructies
Pannenkoeken:
Meng de gezeefde bloem en zout in een kom.
Klop de eieren los in een andere kom en voeg de melk toe.
Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en mix goed met een mixer.
Laat het beslag 30 minuten rusten en voeg dan de zonnebloemolie toe.
Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken aan beide zijden lichtbruin.
Vulling:
Smelt de La vache qui rit-kaas in de melk in een pannetje en voeg zout en peper naar smaak toe.
Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en meng ze met de kaassaus.
Roer de fijngehakte platte peterselie door de vulling en laat het iets afkoelen.
Montage en Frituren:
Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek en vouw ze dicht als loempia's.
Rol elke gevulde pannenkoek door de losgeklopte eieren in een diep bord en rol ze daarna door het paneermeel in een ander diep bord.
Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gefrituurde garnalen-kaas pannenkoekpakketjes als een uniek en smaakvol gerecht voor brunch of lunch!
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Kaas
/
Lunch
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Arabisch