Gefrituurde Garnalen-Kaas Pannenkoekpakketjes

Lekkere gevulde en daarna gepaneerde pannenkoeken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • 250 gram gezeefde bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • 400 gram gepelde gekookte garnalen
  • 300 ml melk
  • 3 puntjes La vache qui rit-kaas
  • ½ bosje fijngehakte platte peterselie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voor het paneren:

  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Zonnebloemolie om te bakken

Instructies

Pannenkoeken:

  • Meng de gezeefde bloem en zout in een kom.
  • Klop de eieren los in een andere kom en voeg de melk toe.
  • Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en mix goed met een mixer.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten en voeg dan de zonnebloemolie toe.
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken aan beide zijden lichtbruin.

Vulling:

  • Smelt de La vache qui rit-kaas in de melk in een pannetje en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Hak de gekookte en gepelde garnalen grof en meng ze met de kaassaus.
  • Roer de fijngehakte platte peterselie door de vulling en laat het iets afkoelen.

Montage en Frituren:

  • Schep 2 eetlepels vulling op elke pannenkoek en vouw ze dicht als loempia’s.
  • Rol elke gevulde pannenkoek door de losgeklopte eieren in een diep bord en rol ze daarna door het paneermeel in een ander diep bord.
  • Bak de gevulde pannenkoeken goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke gefrituurde garnalen-kaas pannenkoekpakketjes als een uniek en smaakvol gerecht voor brunch of lunch!

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brunch / Kaas / Lunch / Pannenkoeken
Land van herkomst Arabisch