Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Kaas-Griesballetjes met Spruitjespuree
Hartige gefrituurde kaas-griesballetjes met een romige spruitjespuree, een verrassende combinatie van smaken en texturen.
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
koelen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
Koekenpan
pan
pureestamper
Ingrediënten
▢
400
g
aardappelen
▢
25
g
boter
▢
1
ei
▢
Frituurvet of -olie
▢
50
g
griesmeel
▢
1
kruidenbouillontablet
▢
1
dl
melk
extra
▢
3 ¾
dl
melk
▢
Nootmuskaat
▢
125
g
oude kaas
▢
Paneermeel
▢
Peper
▢
300
g
spruitjes
▢
1
tl
Franse tuinkruiden
Silvo
▢
Zout
Instructies
Snijd de korstjes van de kaas en rasp de kaas grof.
Breng de melk met bouillontablet en tuinkruiden aan de kook.
Roer het griesmeel erdoor en kook ± 5 minuten tot een dikke pap.
Roer de kaas erdoor en laat smelten.
Spoel een bord met koud water, schenk het mengsel erin en laat afkoelen.
Laat 1 uur koud en stijf worden in de koelkast.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Schil aardappelen, snijd in vieren.
Kook aardappelen en spruitjes ± 15 minuten gaar.
Strooi paneermeel in een bord, klop ei los in een ander bord.
Vorm kaas-griesmeelmengsel tot balletjes, wentel door paneermeel, dan door ei en weer door paneermeel.
Verhit frituurvet tot 175 °C.
Bekleed een bord met keukenpapier.
Frituur de balletjes goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
Giet aardappelen en spruitjes af, stamp fijn.
Verwarm melk in een steelpannetje, voeg melk en boter toe tot puree ontstaat.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat, warm door.
Schep de spruitjespuree in een schaal en leg de kaasgriesmeelballetjes langs de rand.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch