Gefrituurde Kalfszwezerik met Sjalottencompote en Gemberroomsaus
Geniet van deze verfijnde gefrituurde kalfszwezerik, geserveerd met een zoete sjalottencompote en een romige gemberappelsaus. Een delicaat gerecht dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid.
4Granny Smith appelsgeschild en in stukken gesneden
Gembersiroop naar smaak
2dlroom
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
Plakjesgember
Kervel
Instructies
Zwezerik:
Spoel de kalfszwezerik grondig in koud water.
Pocheer de zwezerik met de prei, knolselderij, sjalot, laurier en tijm tot gaarheid.
Laat de zwezerik afkoelen en snijd deze in plakken.
Wentel de plakken zwezerik eerst door de bloem en vervolgens door het beslag, en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
Compote:
Bak de sjalotten in de boter tot ze beginnen te karameliseren.
Voeg de witte wijn toe en laat het geheel sudderen tot de sjalotten zacht en gaar zijn.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Saus:
Kook de wortelen in een pan met water tot ze zacht zijn.
Voeg de appels toe en kook tot ook deze zacht zijn.
Pureer het mengsel en voeg de room en gembersiroop toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Dresseren:
Schep een lepel sjalottencompote in het midden van de borden.
Leg de gefrituurde zwezerik bovenop de compote.
Garneer het gerecht met plakjes gember en kervel.
Schep de saus rondom het gerecht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer deze gefrituurde kalfszwezerik met een volle witte wijn zoals een Chardonnay. De romige en rijke smaken van de wijn passen goed bij de zachte zwezerik en de zoete sjalottencompote.