Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde kippenvleugels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
schaal
Koelkast
schuimspaan
Wok
Ingrediënten
▢
2
theelepel
gemalen geelwortel
kurkuma / koenjit
▢
1
theelepel
gemalen chilipeper
▢
2
theelepel
gemalen koriander
▢
2
theelepel
gemalen komijn
▢
3
tenen
knoflook
geperst
▢
12
kippenvleugels
▢
1
liter
plantaardige olie
voor het frituren
▢
zoete Thaise chilisaus
om erbij te serveren
▢
partjes limoen voor de garnering
Instructies
Doe de geelwortel in een kom en schep er de chilipeper, koriander, komijn en knoflook door.
Wrijf dit mengsel met uw vingers over het vel van de kippenvleugels.
Doe de vleugels in een schaal, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
Verhit de olie in een wok.
Doe één tot twee vleugels tegelijk in de hete olie en frituur ze in 3 tot 4 minuten goudbruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Houd ze warm terwijl u de rest van de vleugels frituurt.
Serveer de kippenvleugels warm en geef er zoete Thaise chilisaus bij.
Garneer met partjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Warme hapjes