Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 theelepel gemalen geelwortel kurkuma / koenjit
- 1 theelepel gemalen chilipeper
- 2 theelepel gemalen koriander
- 2 theelepel gemalen komijn
- 3 tenen knoflook geperst
- 12 kippenvleugels
- 1 liter plantaardige olie voor het frituren
- zoete Thaise chilisaus om erbij te serveren
- partjes limoen voor de garnering
Instructies
- Doe de geelwortel in een kom en schep er de chilipeper, koriander, komijn en knoflook door.
- Wrijf dit mengsel met uw vingers over het vel van de kippenvleugels.
- Doe de vleugels in een schaal, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
- Verhit de olie in een wok.
- Doe één tot twee vleugels tegelijk in de hete olie en frituur ze in 3 tot 4 minuten goudbruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Houd ze warm terwijl u de rest van de vleugels frituurt.
- Serveer de kippenvleugels warm en geef er zoete Thaise chilisaus bij.
- Garneer met partjes limoen.