Gefrituurde kippenvleugels

Gefrituurde kippenvleugels

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 theelepel gemalen geelwortel kurkuma / koenjit
  • 1 theelepel gemalen chilipeper
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 12 kippenvleugels
  • 1 liter plantaardige olie voor het frituren
  • zoete Thaise chilisaus om erbij te serveren
  • partjes limoen voor de garnering

Instructies

  • Doe de geelwortel in een kom en schep er de chilipeper, koriander, komijn en knoflook door.
  • Wrijf dit mengsel met uw vingers over het vel van de kippenvleugels.
  • Doe de vleugels in een schaal, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Doe één tot twee vleugels tegelijk in de hete olie en frituur ze in 3 tot 4 minuten goudbruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Houd ze warm terwijl u de rest van de vleugels frituurt.
  • Serveer de kippenvleugels warm en geef er zoete Thaise chilisaus bij.
  • Garneer met partjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Warme hapjes