Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geglaceerde Sinaasappel met Schuim
Een verfijnd sinaasappeldessert met een lichte, bevroren citrusvulling en een luchtige schuimtopping.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
kookpan
spuitzak
Ingrediënten
▢
7
sinaasappelen
▢
100
g
suiker
▢
200
ml
water
▢
100
ml
sinaasappellikeur
▢
100
ml
slagroom
▢
2
eiwitten
Instructies
Snijd de bovenkant van 6 sinaasappelen af en hol ze voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen.
Pers het sap uit de pulp en uit de extra sinaasappel.
Snijd de schil van een halve sinaasappel in dunne reepjes en blancheer kort in kokend water.
Kook een siroop van suiker en water en voeg de schillen toe.
Laat 5 minuten trekken.
Voeg het sinaasappelsap en de sinaasappellikeur toe en laat afkoelen.
Zet het mengsel in de vriezer en roer er na 30 minuten de opgeklopte slagroom door.
Vul de sinaasappelschillen met het bevroren mengsel en zet terug in de vriezer.
Klop de eiwitten stijf en spuit een rozet op elke sinaasappel.
Laat kort karamelliseren onder de grill en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra gekonfijte sinaasappelschil als garnering.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter