Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde aardappel met een spiesje van scampi's en chorizo
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
houten spiesen
Koekenpan
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
225
gram
aardappelschijfjes
voorgekookte
▢
piment d'espelette
▢
zout
▢
150
ml
crème fraîche
▢
50
ml
melk
▢
1
el
olijfolie
▢
8
scampi's
▢
4
plakjes
chorizo
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel het teentje knoflook.
Pel de garnalen.
Rijg aan elke houten spies een scampi, dan een plakje chorizo en eindig weer met een scampi.
Verwarm de oven voor op 200°c
Vet een ovenschaal in met wat boter.
Wrijf deze daarna in met de knolookteen.
Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal.
Strooi hier wat piment d'espelette over en wat zout.
Leg hier nog een laagje aardappelschijfjes over.
Strooi hierover weer wat piment d'espelette en wat zout.
Meng in een kommetje de crème fraîche en de melk.
Roer dit goed door elkaar en giet over de aardappelschijfjes.
Zet in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spiesen.
Haal de gratin uit de oven.
Verdeel de gratin en de spiezen over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vis
/
Zeevruchten