Gegratineerde aardappel met een spiesje

Gegratineerde aardappel met een spiesje van scampi’s en chorizo

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • 225 gram aardappelschijfjes voorgekookte
  • piment d’espelette
  • zout
  • 150 ml crème fraîche
  • 50 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 8 scampi’s
  • 4 plakjes chorizo

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel het teentje knoflook.
  • Pel de garnalen.
  • Rijg aan elke houten spies een scampi, dan een plakje chorizo en eindig weer met een scampi.
  • Verwarm de oven voor op 200°c
  • Vet een ovenschaal in met wat boter.
  • Wrijf deze daarna in met de knolookteen.
  • Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal.
  • Strooi hier wat piment d’espelette over en wat zout.
  • Leg hier nog een laagje aardappelschijfjes over.
  • Strooi hierover weer wat piment d’espelette en wat zout.
  • Meng in een kommetje de crème fraîche en de melk.
  • Roer dit goed door elkaar en giet over de aardappelschijfjes.
  • Zet in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spiesen.
  • Haal de gratin uit de oven.
  • Verdeel de gratin en de spiezen over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees / Vis / Zeevruchten