Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Chapata met Makreel en Knoflookschuim
Toast met makreel en knoflookschuim
Porties:
15
Toastjes
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Brandertje (voor het kleuren van het eiwitschuim)
Ingrediënten
▢
1
ciabatta
in plakken gesneden
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
geraspt
▢
Zout
▢
2
gerookte
makreelfilets
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
150
gram
manchego
geraspt
▢
3
eiwitten
▢
2
tenen
knoflook
fijn geraspt
▢
Peterselie of bieslook
als garnering
Instructies
Meng de geraspte knoflook van twee teentjes met de olijfolie.
Leg de plakjes ciabatta op een rooster en bestrijk ze met de knoflookolie.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C (Hetelucht Plus) gedurende ongeveer 10 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Verwijder eventuele graten en vel van de makreelfilets.
Maak de makreel fijn en meng met de slagroom en geraspte manchego, zodat er een smeuïge massa ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de eiwitten met de geraspte knoflook en laat even intrekken.
Zeef na 15 minuten de knoflook uit de eiwitten en klop ze stijf tot pieken ontstaan.
Verdeel de makreelmassa over de geroosterde ciabatta en zet ze kort onder de grill om de kaas te laten smelten.
Voeg vervolgens een flinke lepel opgeklopt eiwit toe als topping op elke toast en kleur het eiwitschuim met een brandertje.
Garneer de toastjes met peterselie of bieslook voor een frisse afwerking.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten