Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Koolvis Groenteschotel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
sauspan
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
▢
1
grote
courgette
▢
400
g
koolvisfilet
4 x 100 g, diepvries
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
500
ml
visbouillon
van tablet
▢
150
g
geraspte kaas
▢
4
tomaten
in plakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakken.
Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de courgette en de koolvisfilet in plakken.
Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en bak dit mengsel ongeveer 1 minuut zachtjes.
Voeg geleidelijk de visbouillon toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus gebonden is.
Laat de helft van de kaas smelten in de saus en breng op smaak met zout en peper.
Strijk een beetje saus uit over de bodem van een ovenschaal.
Maak in de ovenschaal twee lagen door afwisselend aardappel, courgette, vis, tomaat en saus te leggen.
Strooi de resterende kaas over de schotel.
Bak het gerecht in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot het goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegratineerde koolvis groenteschotel met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht en brengt de smaken mooi in balans.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij