Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalotten en knoflook zachtjes glazig.
Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend gaar, zodat vrijwel al het vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de melk.
Verbrokkel de gorgonzola erboven en laat al roerend smelten in de saus.
Schep 1/3 van de gorgonzolasaus door de champignons.
Vet de ovenschaal in.
Leg een kwart van het hete champignonmengsel op de bodem van de schaal.
Bouw lagen op met achtereenvolgens lasagnavellen, plakjes tomaat en champignonmengsel.
Herhaal dit nog twee keer en dek af met de laatste lasagnavellen.
Strijk de rest van de gorgonzolasaus erover zodat de lasagne goed bedekt is met saus.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de lasagne 5-10 minuten staan voordat je hem serveert.
Zo wordt hij wat steviger.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke lasagne met paddenstoelen en gorgonzola gaat goed samen met een stevige Italiaanse rode wijn, zoals een Barolo of een Chianti Classico. Salute!