Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Peerwaaiers met Magor
Gegratineerde peerwaaiers met magor, een eenvoudig en elegant dessert voor twee personen.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
Ingrediënten
▢
1
el
citroensap
▢
100
g
magor
▢
2
el
Grand Marnier
▢
2
kleine
peren
Instructies
Halveer de peren, schil en verwijder de klokhuizen.
Snijd de peren in de lengte in repen, maar laat ze aan de steelkant vastzitten.
Druk de peren op 2 borden uit tot waaiers.
Besprenkel ze met citroensap en Grand Marnier.
Snijd de magor in 4 plakken en leg op elke peerwaaier een plak magor.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Schuif de peerwaaiers ± 15 cm onder de hete grill en laat de magor in ± 5 minuten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes of een Vin Santo.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch