Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde uiensoep met oude kaas en roquefort
Rijke uiensoep gegratineerd met oude kaas en roquefort, een heerlijk voorgerecht voor een koude dag.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
dagen
dagen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenvaste soepterrine
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
▢
Bouillon
1-1 ½ liter
▢
Crème fraîche
1 dl
▢
Gembersiroop
½ dl
▢
100
gram
oude kaas
▢
Peper
▢
Port
½ dl
▢
100
gram
roquefort
▢
1
stokbrood
▢
400
gram
uien
Instructies
Snipper de uien.
Fruit de uien glazig in 50 gram boter.
Voeg bouillon, port en gembersiroop toe en kook 15 minuten.
Roer de crème fraîche erdoor.
Rooster het stokbrood in de oven op 200°C.
Rasp de oude kaas.
Bedek de bodem van de soepterrine met stokbrood en geraspte kaas.
Giet de uiensoep erover en leg er weer brood op.
Bestrooi met kaas, roquefort en peper.
Gratineer 10 minuten op 180°C en 5 minuten op 250°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne of een zoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch