Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Witlof met Aardappels en Gehaktbal
Dit gerecht biedt een heerlijke combinatie van hartige witlof, romige kaas, knapperige bacon (of beenham) en sappige gehaktballen, perfect voor een stevige maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
stronkjes witlof
niet te groot
▢
8
plakjes
bacon
of plakken beenham als alternatief
▢
4
plakken
oude kaas
▢
800
gram
aardappels
▢
4
gehaktballen van 120 gram elk
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Paneermeel
optioneel
▢
Roomboter
Instructies
Stoom of kook de witlof voor en rol vervolgens elke stronk in een plakje bacon (of beenham).
Leg de witlof in een ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
Beleg ze met plakken oude kaas en strooi eventueel wat paneermeel erover.
Verdeel een paar stukjes roomboter over de witlof.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten.
Stoom of kook intussen de aardappels gaar (ongeveer 20-22 minuten).
Braad de gehaktballen aan in roomboter tot ze gaar zijn.
Serveer de gegratineerde witlof met de aardappels en de gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees