Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Ananas met Gember Rum Siroop en Vanille-ijs
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Klein steelpannetje,
knoflookpers
Barbecue
kwastje
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
vloeibare honing
▢
3
cm
verse gemberwortel
geschild
▢
1
rijpe
ananas
▢
4
bollen
vanille-ijs
of plantaardig alternatief
Instructies
Schenk de witte rum en vloeibare honing in een klein steelpannetje.
Knijp de verse gemberwortel erboven uit met behulp van een knoflookpers.
Zet het pannetje met het honing-rum mengsel opzij tot gebruik, afgedekt.
Snijd de ananas met het groen en al in de lengte in vieren en snijd de harde kern eraf.
Bewaar de parten in aluminiumfolie.
Zet het pannetje met het honing-rum mengsel aan de rand van de barbecue en verwarm het mengsel zachtjes.
Bestrijk de snijvlakken van de ananasparten met een kwastje met het warme honing-rum mengsel.
Leg de ananasparten op de barbecue en rooster ze 1 minuut aan elke kant, tot de ananas licht kleurt.
Leg de gegrilde ananas op vier borden en schenk de rest van de honing-rumsaus erover.
Schep het vanille-ijs naast de gegrilde ananas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn met tropische fruittonen, zoals een Riesling of een Muscat, vormt een uitstekende aanvulling op dit exotische dessert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
3
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Caribean
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch