Bedek elke schijf ananas met een plakje kaas en strooi er wat gemalen kokos over.
Bestrijk 4 stukjes aluminiumfolie lichtjes met boter.
Leg op elk stuk folie een schijf ananas met kaas.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht om pakketjes te vormen, zodat de kaas niet kan weglopen.
Verhit de barbecue tot middelhoog vuur.
Leg de pakketjes op de barbecue en grill ze gedurende ongeveer 7 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de ananas zacht en lichtbruin is geworden.
Haal de pakketjes van de barbecue en serveer ze direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde ananas met kaas en kokos als bijgerecht bij gegrild vlees of vis, of als verrassend dessert na een barbecue.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past goed een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een demi-sec Champagne, die de zoete en hartige smaken mooi balanceert.