Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Aubergine Spiezen met Champignon en Tomaat
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grill (of barbecue)
vergiet
kwastje
Spiesjes
Ingrediënten
▢
Aubergines
▢
Gedroogde
tijm
▢
Rode wijn
▢
Champignons
▢
Cherrytomaten
▢
Tomaat
▢
Sjalotje
▢
Balsamicoazijn
▢
Olijfolie
▢
Knoflook
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan.
Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Meng de aubergineblokjes met de tijm, rode wijn, 4 eetlepels olijfolie en de knoflook.
Laat nog 5 minuten marineren.
Rijg afwisselend een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje.
Bestrijk de spiezen met een kwastje met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout.
Grill de spiezen 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft zijn.
Keer de spiezen tijdens het grillen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze gegrilde spiezen.
Voedingswaarden
Calories:
153
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch