Pel de bananen en besprenkel deze met het limoensap.
Bestrijk de vellen aluminiumfolie met zachte boter en leg hierop de bananen.
Vorm een bootje van de folie met een open bovenzijde en dichtgeknepen zijkanten.
Meng likeur, sinaasappelsap en witte basterdsuiker en giet dit over de bananen.
Vouw de bootjes goed dicht.
Verhit op de barbecue of in een koekenpan op niet te hoog vuur gedurende 10 minuten.
Klop intussen de slagroom stijf en zet in de koelkast.
Verhit in een pan met dikke bodem de boter.
Voeg suiker toe en laat karamelliseren.
Voeg de geschaafde amandelen toe en bak tot ze licht kleuren.
Stort op keukenpapier en laat afkoelen.
Breek in stukjes zodra de amandelen zijn afgekoeld.
Open de bananenbootjes voorzichtig aan de bovenkant.
Garneer met slagroom.
Bestrooi met de gekaramelliseerde amandelen.
Werk af met een takje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijk effect.Wijnadvies: Combineer met een glas zoete Muscatwijn of een dessertwijn met sinaasappeltonen.