Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Beenham op Brioche
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
beenham van ca. 400 g
▢
4
takjes
rozemarijn
▢
8
takjes
tijm
▢
4
eetlepels
mosterd
▢
2
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
basterdsuiker
▢
Peper & zout naar smaak
▢
Olijfolie
▢
4
dikke
plakken brioche brood
▢
50
g
gebroken walnoten
▢
100
g
roquefort kaas
▢
Handvol
rucola
▢
Balsamicoazijn
Instructies
Snijd de ham 3 keer horizontaal in over de lengte, zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt.
Ris de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Meng ze met grove mosterd, bruine suiker, honing, peper en zout.
Smeer de ham rondom en aan de binnenkant in met dit mengsel, vouw de ham weer terug en bind hem op met rolladetouw.
Doe de ham in een dichte stoomovenpan en plaats deze in de stoomoven op 80°C gedurende ongeveer 45 minuten.
Laat de ham afkoelen en verpak hem in plasticfolie.
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Voor het serveren, grill de plakken brioche brood droog in een grillpan en besprenkel met olijfolie.
Snijd dunne plakken van de ham en leg ze op het gegrilde brioche brood.
Meng de rucola lichtjes met balsamicoazijn en leg dit op de ham.
Verdeel de walnoten en roquefort kaas over de rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke en hartige sandwich vraagt om een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot om de smaken goed aan te vullen.
Voedingswaarden
Calories:
590
kcal
|
koolhydraten:
39
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Noten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk