Beenham op brioche brood

Gegrilde Beenham op Brioche

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 beenham van ca. 400 g
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 4 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • Peper & zout naar smaak
  • Olijfolie
  • 4 dikke plakken brioche brood
  • 50 g gebroken walnoten
  • 100 g roquefort kaas
  • Handvol rucola
  • Balsamicoazijn

Instructies

  • Snijd de ham 3 keer horizontaal in over de lengte, zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt.
  • Ris de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  • Meng ze met grove mosterd, bruine suiker, honing, peper en zout.
  • Smeer de ham rondom en aan de binnenkant in met dit mengsel, vouw de ham weer terug en bind hem op met rolladetouw.
  • Doe de ham in een dichte stoomovenpan en plaats deze in de stoomoven op 80°C gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Laat de ham afkoelen en verpak hem in plasticfolie.
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Voor het serveren, grill de plakken brioche brood droog in een grillpan en besprenkel met olijfolie.
  • Snijd dunne plakken van de ham en leg ze op het gegrilde brioche brood.
  • Meng de rucola lichtjes met balsamicoazijn en leg dit op de ham.
  • Verdeel de walnoten en roquefort kaas over de rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze rijke en hartige sandwich vraagt ​​om een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot om de smaken goed aan te vullen.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 12 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Noten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk