Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kalfsentrecote met Fijne Groentensalsa
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Bakplaat
Keukenmachine
Gekarteld broodmes
Ingrediënten
▢
4
kalfsentrecôtes
op kamertemperatuur
▢
1
ongesneden wit brood
bijv. Pain de Campagne
▢
3
eetlepels
balsamicoazijn
▢
75
g
rucola
▢
3
eetlepels
pijnboompitten
▢
500
g
cherry trostomaten
▢
1½
eetlepel
poedersuiker
▢
50
g
Grano Padano
pittige kaas, geraspt
▢
5
eetlepels
extra vierge olijfolie
▢
Versgemalen zeezout
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
100
g
baby leaves sla
Instructies
Leg het brood 1 uur in de vriezer.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Dep de kalfsentrecôtes droog met keukenpapier en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
Gril het vlees in 4 minuten per kant rosé, halverwege draaien voor een mooi ruitpatroon.
Haal het vlees uit de grillpan, bestrooi met zout en peper, en laat het nog 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Snijd het vetrandje van het vlees en snijd het in lange plakken.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Leg twee derde van de tomaten op een bakplaat.
Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met poedersuiker.
Rooster de tomaten ongeveer 10 minuten in de oven, tot het velletje openklapt.
Haal de bakplaat uit de oven en ontvel de rest van de tomaten.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maal in een keukenmachine twee derde van de rucola met de pijnboompitten fijn op laag tempo.
Roer de geraspte Grano Padano en de stukjes tomaat door de rucolasalsa.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd met een gekarteld broodmes 12 flinterdunne plakjes van het brood.
Leg ze op een bakplaat, bestrijk met 1-2 eetlepels olijfolie en bestrooi met grofgemalen zout.
Bak het brood in 5-10 minuten in de oven lichtbruin en krokant.
Verdeel de baby leaves sla over vier borden en leg een theelepel rucolasalsa in het midden (om schuiven van het brood te voorkomen).
Serveer de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep de rest van de salsa in vier smalle glaasjes op het bord.
Garneer elk glas met een krokant broodplakje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Snel te maken