Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
takjes
salie
verse
▢
100
g
boter
zachte
▢
1
limoen
▢
zout
▢
4
kalfsentrecotes
à ca. 200 g
▢
versgemalen peper
Instructies
Salieblaadjes fijnhakken.
Limoen uitpersen.
In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
Vlees met keukenpapier droogdeppen.
Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
520
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch