Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kalkoen met Frisse Kiwisalsa
Gegrilde kalkoenfilet met een frisse en fruitige kiwisalsa, een verrassende combinatie van smaken.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Mengkom
Ingrediënten
▢
1 ½
eetlepel
olijfolie
▢
1
schaaltje
koriander
▢
2
tomaten
▢
3
groene kiwi's
▢
4
kalkoenfilets
▢
½
rode peper
▢
½
theelepel
koriander
gemalen
▢
peper
▢
sjalot
▢
zout
Instructies
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Snipper de sjalot en snijd de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadjes).
Meng de tomaat, kiwi, sjalot, rode peper, gemalen koriander en geknipte koriander in een kom.
Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan tot loeiheet.
Wrijf de kalkoenfilets in met olijfolie, peper en zout.
Rooster de kalkoenfilets in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Serveer de kalkoenfilets met de kiwisalsa.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken uien, kidneybonen en maïs.
Wijnadvies:
Timara Sauvignon Semillon.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Salade
Land van herkomst
Fusion
/
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer