2eetlepelsolijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
500gkipmedaillons
1eetlepelolie
2theelepelssesamolie
2zakkenpanklare spinazie à 300 g
2eetlepelscitroensap
2citroenengehalveerd
Instructies
Meng in een kom het sesamzaad, tijm en knoflook-chiliolie.
Wentel de kipmedaillons door het mengsel en laat de smaken minstens 30 minuten intrekken op een koele plek, of dek de kom af en zet deze 2 uur in de koelkast.
Verhit in een wok olie en sesamolie en voeg geleidelijk de spinazie toe.
Roerbak tot alle spinazie is geslonken.
Breng de spinazie op smaak met citroensap, zout en peper.
Houd de spinazie warm tot gebruik.
Rijg de gemarineerde kipmedaillons aan spiesjes, ongeveer 3 per spiesje.
Rooster de kip op een matig hete barbecue gedurende 5-6 minuten per kant, tot ze bruin en gaar zijn.
Leg de gehalveerde citroenen de laatste minuut met de snijkant naar beneden op de barbecue.
Verdeel de spinazie over vier borden.
Bestrooi de kipspiesen met zout en peper en leg ze op de spinazie.
Serveer de gegrilde citroenpartjes naast de kip, om aan tafel over de kip uit te knijpen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn complementeren de gegrilde kip en de citrusachtige smaken van de spinazie en citroen.