Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Peer met Blauwe Kaas en Portsaus
Een elegant en snel te bereiden dessert of voorgerecht van gegrilde peer met blauwe kaas en een zoete portsaus.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
borden
Ingredients
▢
1.5
el
rode bessengelei
▢
50
gram
gorgonzola
▢
1
grote
handpeer
rijpe
▢
1
dl
rode port
Instructions
Breng de port met de bessengelei aan de kook, roer tot de gelei is opgelost.
Laat het mengsel tot de helft inkoken en afkoelen.
Verwarm de grill voor.
Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis.
Leg de halve peren op de bordjes en verdeel de gorgonzola erover.
Schuif de bordjes onder de grill en laat de kaas ± 1 minuut smelten.
Schep de portsaus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het grillen voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een glas rode port past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch