Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Peren met Sinaasappel en Crème Fraîche
Porties:
7
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
dunschiller
Appelboor
rasp
Ingrediënten
▢
8
rijpe
peren
▢
8
eetlepels
sinaasappelsap
▢
3
eetlepels
poedersuiker
▢
125
ml
crème fraîche
▢
Extra poedersuiker naar smaak
▢
1
schone sinaasappel
Instructies
Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor, laat het steeltje zitten.
Zet elke peer op een stuk aluminiumfolie.
Besprenkel de peren met sinaasappelsap en bestrooi ze met poedersuiker.
Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes ongeveer 40 minuten op de barbecue.
Draai ze regelmatig voor een gelijkmatige garing.
Rasp de schil van de sinaasappel (ongeveer 2 theelepels) en trek wat reepjes van de sinaasappelschil.
Meng de crème fraîche met poedersuiker naar smaak en de geraspte sinaasappelschil.
Garneer de crème fraîche met de reepjes sinaasappelschil en serveer dit apart bij de peren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een Muscat of een lichtzoete Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.05
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch