Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Teriyaki Vispakketjes met Rijstsalade
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
aluminiumfolie
Wok
kookpan
Ingrediënten
▢
300
g
snelkookrijst
▢
2
rode pepers
▢
1
prei
▢
500
g
kabeljauwfilet
2 schaaltjes à 250 g
▢
8
eetlepels
teriyaki marinade & saus
flesje à 250 ml
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
400
g
Thaise roerbakmix
Instructies
Voorbereiden:
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Groenten voorbereiden: Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
Pakketjes maken:
Leg vier stukken aluminiumfolie (25 x 25 cm) op het werkvlak.
Verdeel de kabeljauwfilet, rode peper en prei over de folie.
Sprenkel 2 eetlepels teriyakisaus over elke portie en vouw de pakketjes goed dicht.
Vis garen:
Leg de pakketjes op de hete barbecue en laat in 10-15 minuten gaar worden.
Rijstsalade bereiden:
Laat de rijst uitlekken en afkoelen.
Verhit intussen de olie in de wok en roerbak de Thaise groentemix gedurende 5 minuten.
Schep de gewokte groente door de rijst en breng op smaak met de rest van de teriyakisaus.
Serveren:
Serveer de vispakketjes met de rijstsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Lactosevrij