Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde tonijn met paprika-coulis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Grillplaat
Ingrediënten
▢
4
moten tonijn
170 g per stuk
▢
2
rode paprika’s
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
2½
dl
visbouillon
▢
peper
▢
zout
Instructies
Paprika halveren en in de pan bakken, zodat het velletje loskomt.
Paprika afkoelen en pellen.
Boter verwarmen en sjalot en knoflook aan fruiten.
Paprika toevoegen en even mee fruiten.
Visbouillon toevoegen en geheel langzaam gaarkoken.
Met staafmixer geheel tot gladde saus pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Grill-plaat verwarmen.
Tonijn droogdeppen met keukenpapier en vis peperen.
Aan beide zijden ± 3 minuten grillen, zodat de tonijn nog rosé is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegrilde courgettes en eventueel couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis