Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Varkenshaas met Abrikozen-Amandelcompote
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
vijzel
Ingrediënten
▢
1
envelopje
saffraan
▢
50
g
boter
▢
200
g
prei
in dunne ringen
▢
200
g
basmatirijst
▢
500
ml
vleesbouillon
tablet of pot
▢
100
g
gewelde abrikozen
▢
1
zakje
garneeramandelen
55 g
▢
1
cm
verse gemberwortel
geschild
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
300
g
varkenshaas
Instructies
Week de saffraan 5 minuten in 2 eetlepels water.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak hierin de prei 5 minuten.
Voeg de rijst, saffraan en bouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Laat de rijst de laatste 5 minuten zonder deksel staan zodat deze kan uitdampen.
Kook intussen de abrikozen 5 minuten in een laagje water en giet af.
Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan.
Stamp de abrikozen grof in een vijzel en voeg de geroosterde amandelen toe.
Rasp de gemberwortel boven de abrikozen en meng met 1 theelepel olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin.
Voeg de rest van de boter toe en bak het vlees in 8-10 minuten gaar op middelhoog vuur, af en toe keren.
Laat het vlees 1 minuut rusten, snijd het daarna in plakken.
Verdeel de rijst en plakken vlees over twee warme borden en serveer met de abrikozen-amandelcompote.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde varkenshaas met abrikozen-amandelcompote met een frisse groene salade en geroosterde groenten naar keuze.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Europa