Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Zalmfilet met Tuinkruiden
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met antiaanbaklaag
Hapjespan
aluminiumfolie
schuimspaan
Ingrediënten
▢
300
g
zalmfilet
op de huid
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
1
zakje
verse dille
15 g
▢
½
zakje
verse peterselie
ca. 15 g
▢
½
zakje
verse bieslook
ca. 12 g
▢
500
g
groene asperges
▢
450
g
voorgekookte krieltjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
Grof zeezout of saltflakes
Instructies
Verwijder met de botte kant van een mes eventuele losse schubben van de zalmhuid.
Besprenkel het visvlees met 2 eetlepels citroensap en maal er grof zwarte peper over.
Houd 2 takjes dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng ze door elkaar.
Druk de zalmfilets stevig in de kruidenmix, zodat ze helemaal bedekt zijn.
Laat de zalm nog 10 minuten op kamertemperatuur komen.
Roer de rest van de kruidenmix met 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer ze in de lengte.
Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 minuten beetgaar.
Kook de krieltjes volgens de instructies op de verpakking gaar.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan en dek losjes af met aluminiumfolie.
Laat de zalm op laag vuur in 8-10 minuten nèt gaar worden.
Maal er zout over.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over twee warme borden.
Bestrooi ze met zout en schep de kruidendressing erover.
Leg de gegrilde zalm voorzichtig op de asperges.
Serveer de krieltjes naast de zalm op het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde zalm met tuinkruiden komt goed tot zijn recht met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
35
g
|
Sugar:
2.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij