Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Zeebaars met Kruidenkorst
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
amandelen
fijngemalen
▢
20
g
gehakte groene kruiden
bijv. peterselie, dille, basilicum
▢
2
sneetjes
wit brood
zonder korst en verkruimeld
▢
4
stuks
zeebaarsfilets
▢
Olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
citroenen
▢
Handvol
rucola
Instructies
Meng de fijngemalen amandelen met de gehakte groene kruiden, verkruimelde brood, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Dit vormt de kruidenkorst.
Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie en bestrooi deze lichtjes met grof zeezout en zwarte peper.
Leg de zeebaarsfilets met de huidkant naar boven in de ovenschaal.
Verdeel de kruidenkorst gelijkmatig over de zeebaarsfilets.
Plaats de ovenschaal in de oven met de grillfunctie ingeschakeld.
Stel de magnetron in op 300 Watt en de grill op stand 2.
Bak de zeebaarsfilets in 10-14 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de filets.
Garneer het gerecht met een handvol rucola en partjes citroen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij