Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballen met limoen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
kom
Wok
Ingrediënten
▢
250
gram
varkensgehakt
▢
2
theelepel
vissaus
▢
1
theelepel
oestersaus
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
eiwit
losgeklopt
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
2
theelepel
geraspte limoenschil
▢
4
citrusbladen (djeroek poeroet(
in sliertjes
▢
4
eetlepels
lente-ui
gehakte
▢
1,25
dl
plantaardige olie
voor het bakken
▢
zoete Thaise chilisaus
om erbij te serveren
Instructies
Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het eiwit door.
Schep er dan de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-ui door.
Bevochtig uw handen en kneed alles goed door elkaar.
Verdeel het vlees mengsel dan in 16 stukjes en vorm die tot iets platte balletjes.
Verhit de plantaardige olie in een wok op een middelhoog vuur.
Doe een aantal gehaktballetjes tegelijk in de hete olie en bak ze 6 tot 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Dien heet op en geef er zoete Thaise chilisaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Warme hapjes